Chantal

Chantal


e. Contendro I, u. Wanderkunde, ue. Wanderer

Född 2004, 163 cm


Ett sto med supertemperament!


Tävlat med juniorryttare upp till 120 cm, kvalad 130.


Fadern Contendro I är godkänd i Sverige sedan 2003 och blev A-premierad 2013. Han har närmare 120 avkommor som är registrerade i SWB, däribland godkände sonen Common Sense 1172 som fick högsta hoppoängen 9,12 vid tyska 70-dagars provet 2011. Contendro I var 2014 även 8:a på världsrankingen över bästa avelshingstar inom hoppning, WBSFH och för 3:e året i rad är han 1:a på samma ranking för Fälttävlanshästar. Contendro I har även ett mycket högt avelsindex i Tyskland; 158 med 98 procent säkerhet för hoppning.

Contendro I var segerhingst i Holstein 1999, vann bruksprovet 2000 och var 2001 placerad i Ridhäst Championatet i Holstein och kvalad till Bundeschampionatet. Därefter har Contendro I bara tävlat väldigt lite, dock alltid med placeringar, för övrigt har fokusen varit på avel.

Contendro I har visats vara en väldigt bra förärvare med över 160 avkommor på högsta nivå i hoppning, 1500 tävlande avkommor enbart i Tyskland, minst 86 godkända söner och mer än 98 döttrar som har blivit utnämnda som statspremie ston, däribland stoet Con Pleasure som i 2005 utnämndes till Champion Sto. Under 2012 kom framgångsrika sonen Codex One i tyska OS laget med Christian Ahlmann. Även Constantin B och Queen Mary har gjort bra ifrån sig på tävlingsbanorna som några av Contendro I’s mest kända avkommor och fler är på väg till toppen efter väldigt bra resultat på unghäst championaten. Totalt har hans avkommor tjänat in mer än 21 miljoner kronor på tävlingsbanorna. Ungefär 250 av Contendro I’s avkommor har blivit sålda på auktionen i Verden för en total summa på över 4,6 mil. EURO, högsta totala summan någonsin för en hingst vid de Hannoveranska auktionerna var rekordhingsten Codex One 2004 ochCarlucci 2007. Codex One har sedan vunnit bl.a. en av världens största och mest prestigefyllda hopptävlingar, CHIO Aachen 2014.

Fadern Contender var en av de ledande hopphingstarna i världen och en av de mest använda avelshingstarna i Holsteiner förbundet. Contender har lämnat många fina avkommor förutom Contendro I. Några av de mest kända är dubbla EM guld medaljören Montender, tävlad av Marco Kutscher, Meredith M. Beerbaums Checkmate, 3-dubbla Derby vinnaren Collin riden av Toni Hassmann, Constantin som Marcus Beerbaum tävlade internationellt, Callahan som Gerco Schröder vannStockholm CSI5* Grand Prix på och Holiday by Solitour som kom 9:a i Leipzig CSI-W Grand Prix med Carsten-Otto Nagel. Modern Bravo är efter Caretano Z som blev reservchampion i Bundeschampionatet, vann VM för 7-åriga hopphästar och placerad i World Cup finalen i Göteborg. Modern har lämnat ett antal godkända hingstar.


Chantal är dräktig med Unique Ice T, och förväntas föla i början av Juni 2023.


Chantal har en avkomma sedan tidigare:

Chaiano f. 2009 e. Feliciano. Tävlad 130 hoppning.