Ängaskogs Hedvig

Ängaskogs Hedvig


Född 2010, skm, ca 143 cm.
Hedvigs härstamning:

Om Hedvig:


Tyvärr fick Hedvig somna in under hösten -16, pga spatt som inte ville läka ut.


Otroligt härlig och arbetsvillig ponny. Super hoppstam. E Clifden de l'Aulne, fransk Connemarahingst som var inlånad till Sverige under ett år, startad Grand Prix hoppningar, läs mer om honom nedan. Ue Poetic Justice, en av Sveriges bästa hoppförvärvare på ponnysidan.


Hedvig har välbalanserad galopp. Hon är elastisk i sina rörelser. Startad clear round hoppning.
Lite om Hedvigs stam:


Clifden de l ´Aulne RC-FRA 90649998

f-90 skm (gbr)

Som ung genomförde Clifden med framgång de stora årgångsävlingarna och har senare startat i Grand Prix-klasser, finaler i de Franska Mästerskapen samt i finalen vid de internationella tävlingarna i Fontainbleu. Förutom en enorm hoppkapacitet har hingsten stor ridbarhet och tre utmärkta gångarter. Han är exteriört korrekt och typmässigt åt det “sportigare” hållet. Clifden är i Frankrike även godkänd i Sportponny-förbundet.


Lyckligtvis nedärver Clifden sina fina egenskaper och en hel del avkommor syns på tävlingsbanorna, både internationellt och nationellt. Några av de mest välkända avkommorna är Kliff de l’Aulne (IPO 150, tävlar för Italien), Lapsus Bougonnière och Lucky Charm Clover. Clifdens avelsindex för hoppning ligger på 144 (medel 100). Clifden har två döttrar (Qassia de l’Aulne och Scala de l’Aulne) som blivit exporterade till rasens hemland Irland, Scala har där haft fina framgångar exteriört.


Härstamningsmässigt är Clifden en kombination av Marble- och Carna Bobby-blodet. Hans far Golden Fort är bla morfar till Ix de l’Aulne och blev själv reserv BIS på Clifden Show 1974. Morfar är Glenree Bobby som satte stora spår efter sig i fransk hoppavel, bla som far till Fricotin som har mycket höga 163 i hoppindex. Clifdens mor Payse de l’Aulne har även lämnat hingsten Dream of Aulne, verksam på stuteri Schueracher i Frankrike. (Text och bilder lånat från Lofty stuteri hemsida).
Poetic Justice:

Tillhör Europas ledande avelshingstar inom ponnyhoppsporten och har ett internationellt anseende. I Sverige är hans avkommor ständigt återkommande i prislistorna i hoppningens högsta klasser.